Zondagsschool Zondagsschool

Zondagsschool is al tientallen jaren een traditie in onze gemeente. Het is fijn en goed om wekelijks een uurtje met de kinderen op hun eigen niveau met het evangelie bezig te zijn. Je zult er versteld van staan met welke vragen de kinderen komen. We zeggen wel eens “het geloof is als een mosterdzaadje”, en om goed te kunnen ontkiemen is het nodig dat dit mosterdzaadje gevoed wordt. Er wordt een basis gelegd voor later. Het is goed dat kinderen en jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan! Hoe fijn is het om vrienden en vriendinnen te ontmoeten en samen sterk te staan in het geloof?

Zondagsschool is er voor de kinderen van de basisschool. Er zijn 3 groepen:

  • Groep Benjamins, voor kinderen van 3 t/m 6 jaar tijdens de ochtend eredienst in de bovenzaal van Maranatha.
  • Groep Gideons, voor kinderen van groep 3 t/m 6 van de basisschool van 11.15 – 12.15 uur na de ochtend eredienst, in de bovenzaal van Maranatha
  • Groep Methusalems, voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool, van 11.15 – 12.15 uur na de ochtend eredienst, in de benedenzaal van Maranatha

Tijdens het zondagsschooluurt van 11:15 uur tot 12:15 uur starten we met limonade en wat lekkers. Daarna gaan we zingen, bidden en luisteren naar een bijbelverhaal. Daarna praten we met elkaar door over het verhaal en is er tijd voor een knutselwerkje, puzzeltje of spelletje. De zondagsschool is de voorbereiding op de catechisatie. De basis voor de toekomst!

De Benjamin-groep is er het hele jaar door, met uitzondering van de zomervakantie en de Gideon- en Methusalemgroep starten in september en gaan door tot de afscheidsdienst van de oudste kinderen op Weeszondag (de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren). Dit alles tenzij anders vermeld in de Bazuin.

Jaarlijks vieren wij met de kinderen van de zondagsschool het kinderkerstfeest op 24 december (de avond voor Kerst) en ook is er Paasviering van de zondagsschool, aansluitend aan de ochtend eredienst op 1e Paasdag. In de ochtenddienst van Weeszondag nemen we ieder jaar afscheid van de oudste kinderen die de zondagsschool dan verlaten.

Klik hier voor de verwerkingen
 

 

terug

 

terug